Flyttebil - Hvordan pakke å fylle en flyttebil? - Flytteguiden.no
Spørsmål rundt flyttebyrå og koronavirus? Les mer

Compare Listings

Er du usikker på hvordan du skal pakke en flyttebil?

Fra plassering av møbler til bruk av flytteutstyr, det er flere måter å maksimere lagringsplassen bak i leiebilen. Å utnytte denne plassen effektivt og en sikker måte på at du sparer deg for å ta flere turer frem og tilbake. I tillegg til å maksimere plassen, må de som planlegger en lokal flytting uten hjelp fra fagfolk fra flyttebransjen, vite hvordan de skal fordele vekten jevnt bak på lastebilen og hvordan de kan bruke verktøy for å forhindre skade på eiendeler. For en trinnvis guide til pakking og lasting av en flyttebil, som en proff, les tipsene vår nedenfor.

Hvordan pakke en flyttebilHvordan pakke en flyttebil

  1. Finn ut hvilken størrelse flyttebil du trenger Gå videre og reserver en leiebil på din flyttedato minst en måned før flyttingen. Fra mindre varebiler til større lastebiler, de fleste bilutleiefirmaer tilbyr en mengde typer og størrelser å velge mellom. Uansett hva du gjør selv, prøv å unngå å velge en lastebil som er for liten for dine eiendeler. Mens en mindre varebil kan være billigere å leie, vil den bare ende opp med å koste deg ekstra tid og penger i det lange løp. Hvis en vareebil for eksempel er for liten til å ditt flyttelass, må du å ta flere turer frem og tilbake. For å sikre at du velger riktig leiebil i riktig størrelse for din flytting, må du lese leiebilsfirmaets retningslinjer nøye. Hvis du er i tvil, kan du ringe en leiebilrepresentant for detaljer om størrelse. Hvis du vil ha mer råd, kan du lese guiden vår for å velge riktig lastebil i riktig størrelse.

  2. Kjøp nok pakkematerialer når du skal pakke og fylle en flyttebil, må du huske å kjøpe inn alle nødvendige pakkematerialer. Dette inkluderer solide bokser, plastfolie, teip, en tralle, stropper og flyttetepper. Siden flyttelasset ditt kan bevege seg under transport, er det spesielt viktig at alle tingene er pakket med riktig beskyttelse. Dette kan bety å legge flyttetepper og polstring for å fylle hullene mellom boksene og eiendelene dine. For å finne nok flytteesker og rekvisita, besøk Flytteguiden’s pakkematerialkalkulator

  3. Rekrutter venner til å hjelpe til å pakke – Planlegger du selv å pakke og fylle en flytteebil? Vårt råd: ikke! Før du flytter, kan du be venner og familie om hjelp med laste- og losseprosessen. Det er ikke en god ide å løfte og bære tunge møbler, esker og andre ting selv. Ikke bare kan du potensielt skade deg selv, men du kan også ende med en strekk som tar evig tid å bli kvitt. Å ha venner og familie til å hjelpe, vil dramatisk øke hastigheten på flytteprosessen.
  4. Møbeler tar mye plass på en flyttebil. For å spare plass, sørg for å demontere og ta ut alle møbler. Dette skal bidra til å maksimere plassen din i flytteebilen, samt fordele vekten på tunge møbler jevnere. For å starte kan du demontere spisebord ved å ta av beina. Dette vil tillate deg å oppbevare spisebordet og bena i stående stilling på flyttebilen. Deretter demonter du alle sengerammer, i tillegg til skrivebord og kommoder.
  5. Last inn de største og tyngste tingene først. Begynn med de største og tyngste varene først. Dette vil inkludere alle madrasser, sengerammer, bord, stoler, kjøleskap, vaskemaskin / tørketrommel, sofaer, seksjoner og salongbord du planlegger å flytte. Ut fra vekten og størrelsen på disse gjenstandene, bør de ligge på bunnen av flyttebilen din, for ikke å knuse og skade andre esker og eiendeler. Sørg for også å plassere tyngre gjenstander foran på trucken (i nærheten av førerhuset der sjåføren sitter).

  6. Plasser sofaer, sengehode og bord i stående stilling Store møbler og gjenstander tar mer kubikk i en flyttebil når de legges i lasterommet horisontalt. For å spare plass i bilen din, plasser alle sofaer, sengehoder og bord i en loddrett stilling. Det er også en god idé å gi ekstra polstring og beskyttelse rundt disse møblene. Vi foreslår at du bruker flyttetepper eller plastfolie for å beskytte polstrede sofaer og stoler. Ikke bare vil dette forhindre at store ting blir skadet mens det transporteres, men det vil også beskytte mot dine mindre bokser og eiendeler fra å bli knust.

  7. Rull sammen teppene. Alle tepper skal rulles sammen og pakkes med plastfolie for å spare plass på lastebilen. Før du ruller opp teppene, må du sørge for at de blir rengjort ordentlig for å unngå å spre dårlig lukt. For å rulle et teppe, må du rulle det med oversiden vendt ut. Dette vil bidra til å unngå skade eller anstrengelse av teppet. Når teppet er rullet opp, knyt det sikkert og legg det stående i flyttebilen for å spare plass.

  8. Last de letteste gjenstander sist Er du ferdig med å pakke de tunge tingene dine på flyttebilen? Nå er det på tide å begynne å laste mellomstore til lette objekter. Dette vil omfatte flytteesker, apparater og mindre møbler. Bilder, speil og TV-er må beskyttes ordentlig før de lastes på flyttebilen. Noen få andre ting du må huske på når du laster lettere ting på flyttebilen: legg madrasser i madrassposer eller ta et gammelt strechtlaken rundt, pakk kjøkkenutstyr i originale esker for å holde oversikt over dem, og legg samleobjekter, smykker og verdisaker i en egen, tydelig merket eske. Det kan også være lurt å pakke viktige dokumenter separat. Når du legger lette gjenstander på lastebilen, må du huske å plassere dem på toppen av møbler og apparater, og ikke under der de kan knuses. Til slutt, sørg for å pakke daglige nødvendigheter og din veske på et lett tilgjengelig sted på flyttebilen.

  9. Fordel vekten jevnt. Et av de viktigste – hvis ikke, det viktigste – trinnet for å pakke en flyttebil, er å sørge for at vekten er jevnt fordelt på baksiden av bilen. Fordeling av jevn vekt over hele flyttebilen vil gjøre det lettere å laste og losse uten at et skred med kasser faller over. Det vil også være mye lettere å kontrollere når du kjører på veien. For å dobbeltsjekke at all vekt er fordelt jevnt, må du sørge for at de tyngre gjenstandene er plassert mot førerhuset og mot veggene. Middels tunge gjenstander skal gå på toppen av tyngre gjenstander, og lettere gjenstander skal gå helt øverst og mot fronten av flyttebilen.

10. Bruk stropper til slutt, når du pakker eiendelene dine, vil du forsikre deg om at alle tinger er sikret med stropper. Dette vil forhindre at flyttegodset ditt flytter på seg under transport. Vi anbefaler å stroppe ned den ene delen av flyttebilen om gangen. Så for eksempel når du laster inn tyngre eiendeler først, stropp disse på plass. Stropp deretter mellomstore gjenstander (etterpå) på plass over de tyngre gjenstandene, og så videre. Alle flyttekasser skal også spennes fast for å holde dem på plass under turen nedover veien.

Lykke til med flyttingen!