Hvordan du flytter et kjøleskap - Se steg for steg - Flytteguiden.no
Spørsmål rundt flyttebyrå og koronavirus? Les mer

Compare Listings

Med riktig planlegging og forberedelser, trenger ikke det å flytte ditt kjøleskap og være en så vanskelig avgjørelse. Flytteguiden har laget en guide steg for steg med de beste flyttetipsene.


Hvordan flytte et kjøleskap

 

1. Tøm kjøleskapet

Husk å tømme hele kjøleskapet for all mat og tilbehør som is og annet løsøre. Rengjør kjøleskapet slik at det er rent når u skal sette maten og tingene tilbake på ny adresse.

2. Ta ut all løse hyller

Ta ut alle løse plater og hyller og pakke dem inn forsvarlig i håndduker og eller hva som kan brukes for så å legge de i en merket flytteeske.

3. Ta ut kontakten

Ta ut kontakten til kjøleskapet, teip fast ledningen på en egnet plass på kjøleskapet så den ikke henger og slenger under transport. Hvis kjøleskapet har en ismaskin må du også koble fra vannledningen.

4. Smelting

Isen må også smeltes før flyttingen. Husk at det kan ta fra 6-8 timer. Det ideelle er å slå av strømmen og åpne dørene kvelden før du skal flytte.

5. Sikre kjøleskapet

På flyttedagen, steng og sikre dørene med teip eller tau. Ikke bruk brun teip eller lignende sterk teip da det kan ødelegge lakken / fargen.

6. Få hjelp i trappene

Har du trapper som er utfordrende, lønner det seg å være 2 personer uansett. Feste kjøleskapet til trallen, en person er oppe i trappen, mens den andre er nede og unngår at det skal skli.

7. Transporter på siden

Hvis det ikke er mulig å ha kjøleskapet stående i flyttebilen skal det legges på den siden slik at dørene ikke kan åpnes. Hvis ikke kan dørene åpne seg under transport og bli ødelagt av den grunn.