Flyttetips, hvordan å flytte når det regner? - Flytteguiden.no
Spørsmål rundt flyttebyrå og koronavirus? Les mer

Compare Listings

flytting regnvær

Flyttetips, hvordan å flytte når det regner?

Du har pakket. Du har planlagt. Du har ansatt flyttefolk, eller bestukket og rekruttert vennene dine. Og mens du står ute, morgenen etter all pakkingen, og venter på at flyttebyrået skal komme, kjenner du en kald dråpe vann på nesen. En annen på armen din, og deretter en annen. Du ser blikket mot himmelen og magen synker mens du merker mørke skyer som nærmer seg.

Du kan rett og slett ikke kontrollere været, men du kan kontrollere hvordan du takler det. Det er grunnen til at det er smart å ha en plan på plass, hvis ting viser seg å være uoppnåelige med noen flyttetips. Vet du ikke hvor du skal begynne? Ikke bekymre deg. FLYTTEGUIDEN har fått deg (og møblene dine) dekket.

Planlegg flyttingen din hvis det regner

Avhengig av hvor du bor i Norge, (se været på www.yr.no) kan sjansen for regn være betydelig, eller knapt en mulighet. Gjennomsnittlig årlig studier viser at innbyggere på vestlandet opplever det høyeste gjennomsnittlige årlige nedbør per år. Enten regn er en vanlig forekomst eller en sjeldenhet, vil disse tipsene hjelpe deg med å holde deg og tingene dine tørre på flyttedagen.

  • Vurder et flyttebyrå. Hvis du er usikker angående ekstrautgiftene ved å ansette et flyttebyrå, veier de kostnadene mot å måtte erstatte eiendeler (for eksempel elektronikk) som kan ødelegges i kraftig regn. Profesjonelle flyttebyråer har verktøy og erfaring til å pakke og flytte innholdet i et hjem trygt, selv i dårlig vær.
  • Ta vare på gulvet ditt. Når du vet at det blir regnvær, kjøp tepper / underlagspapp, som skal strekkes fra inngangspartiet til ulike steder i boligen. Hvis du vil spare penger, fungerer gamle håndklær eller pappesker like bra.
  • Forbered deg å ha riktig klær og utstyr. Det kan fort bli glatt på gulvet og i trapper når det regner. Bruk sko med gummisåler slik at du ikke sklir. Du trenger en god stabilitet med føttene spesielt når du skal bære tunge tinger. Bruk hansker da møbler og andre tinger kan bli glatt og du kan fort miste taket med hendene.
  • Riktig pakking. Når du har pakket tett med teip, bør papp være trygt mot et moderat duskregn, men hvis du er i tvil, kan du vurdere å kjøpe plastbokser eller store søppelsekker for å pakke inn verdisaker, papir og tekstiler litt ekstra.

Flyttedagen

Her er noen Flyttetips for å hjelpe deg med å holde eiendelene dine tørre hvis styrtregnet kommer midt under flyttingen, (eller like før).

  • Pakk alt sammen. Dekk kunstverk i søppelsekker for å forhindre at regn havner i hull i rammen. Pakk en søppelpose rundt grupper av klær for å holde regn. Bruk tunge tepper og laken for å beskrive tremøbler. Hvis du trenger å dekke for å lagre elektronikk, kan du legge til ekstra lag med beskyttelse ved først å pakke dem inn i tepper og prøve å trykke sammen presenningene sikkert for å danne en vanntett barriere
  • Sjekk flyttebilen for lekkasjer. Hvis du finner en, er plastfolie og en vanntett presenning uvurderlig når du må tette eiendelene dine bak i flyttebilen.

  • Løft nedenfra. Hvis flytteeskene dine blir våte, løfter du dem fra bunnen for å forhindre at de revner opp. Pakk dem inn i plast for ekstra støtte hvis mulig.

Innflytting

Du har gjort ditt beste for å holde eiendelene dine tørre. Disse Flyttetips vil hjelpe deg å gjøre det samme for ditt nye hjem.

  • Pakk raskt ut. Hvis flytteeskene blir våte mens du flytter, pakker du dem ut så raskt som mulig for å forhindre spredning av vann eller fuktighet
  • Lag et team. Utpek teamet til å jobbe som innendørs og utendørs mannskap. Dette forhindrer at mye skitt blir ute og gjør at hele prosessen flyter raskere.

  • Reduser avstanden. Dette kan være upraktisk for eiendeler i andre etasje, men å flytte det du kan inn i det nærmeste rommet til inngangen, eller til og med garasjen, kutter ned mengden vann og skitne sko på vei inn.

Når kan du avbestille?

Hvis du har noen fleksibilitet med å flytte ut fra det gamle stedet ditt, er det noen ganger best å være på den trygge siden. De fleste flyttebedrifter vil belaste deg for et avbestillingsgebyr hvis du avbestiller flyttingen rett før fristen. Det kan være verdt det. For eksempel når det tordner og lyner, er det best å vente. Selv om dette tydeligvis ikke er ideelt, er lynet en alvorlig trussel som ikke bør ignoreres. Hvis veiene er for våte eller været for alvorlig, kan et flytteselskap planlegge for deg på nytt. En ulempe, men en nødvendig.