Ulike typer flyttebyråer - Se de ulike flyttebyråene her - Flytteguiden.no
Spørsmål rundt flyttebyrå og koronavirus? Les mer

Compare Listings

Flytteguiden.noNorges portal for
Returlast & Flyttebiler

Du kan søke på alle I Norge uten å fylle noen av feltene

Tro det eller ikke, det finnes mer enn en type flyttebyrå å velge imellom når du skal flytte til et nytt hjem. De forskjellige typer flyttebyråer er tilbyr full-service, selv-service (du leier kun flyttebil og sjåfør), bedriftsflyttebyrå og spesialflyttebyrå som flytter tunge tinger.

Full-service flyttebyrå — De pakker, flytter, transporterer, rydder, vasker og lagrer. Passer best for de som flytter lokalt eller i samme by eller kommune.

  • Selv-service flyttebyrå — Disse flyttebyråene er billigere og passer bra for de som være en del av flytteprosessen og ikke er redd for å skitne til hendene eller få litt ondt I ryggen. De transporterer og leverer flyttelasset eller container rett hjem til deg. Du er selv ansvarlig for lasting og avlasting av flyttelasset. Sjåføren vil sikkert gjerne pakke inne i flyttebilen da han er ansvarlig for lasten og sikring. Et selv-service flyttebyrå kan også være et transportfirma.
  • Bedriftsflyttebyrå – Utførsel av kontorflytting og relokasjin har spesialisert seg på flytting av ansatte og større flytteprosjektet med for eksempel 200 stk ansatte. De er også behjelpelig med installasjon av IT-utsyr, tilpasning, montering og behjelpelig med å finne bolig og arbeidstillatelser (Relocation) til ansatte
  • Spesialflyttebyrå — Flytting av et stort piano eller en jacuzzi? Eller kostbare antikke tinger eller kunst? Det finnes flyttebyråer som har spesialisert seg på dette.

Normalt sett etablerer flyttebyråer seg lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Det finnes også flere flyttebyråer som tilbyr begge deler med lokal og nasjonal flytting.

Hvorfor velge et flyttebyrå med Flytteguiden?

Hvorfor skal du velge å gå for et flyttebyrå istedenfor å flytte selv? For nyetablerte vil det spare deg for tunge løft på flyttedagen. Dette er den største grunnen til at folk leier et profesjonelt flyttebyrå. Et bra flyttebyrå vet hvordan de skal laste bilen og levere flyttelasset på en skånsom måte, uten å få skader på møbler og riper I gulvet. Å velge et godkjent flyttebyrå fra Flytteguiden til å utføre ditt flytteoppdrag vil du få en effektiv og behagelig flytting. Du sparer deg også kostbar tid og energi som du kan bruke på andre ting som også er viktig på din “huskeliste”.

Spørsmål og svar

Hva er inkludert I et tilbud fra et full-service eller et nasjonalt flyttebyrå?

Ser du etter noen som kan ta seg av flyttingen din fra start til ende? Et full-service flyttebyrå kan utføre det. “Full-service” betyr at de kommer hjem til deg med deres flyttebil, laster inn tingene I flyttebilen, kjører til ny adresse og leverer dine tinger på ønsket plass. Full-service flyttebyråer tilbyr også ekstra service som pakking, utpakking, demontering og montering av møbler. Du kan også gjøre alt dette selv så kommer flyttebyrået å gjør resten. Slike flyttebyråer er populære, de kan ofte bestilles på samme dag eller komme direkte hvis du trenger hjelp til noen få tinger som du ikke klarer selv. Det koster litt å flytte med et flyttebyrå, men det er vel overbevisende og verdt prisen.

Hvordan vet jeg om flyttebyrået er lovlig registrert?

Før du bestiller et flyttebyrå – vær sikker på at de er registrert I Brønnøysundregisteret og har forsikring. Nasjonale flyttebyråer med store lastebiler over 3,5 tonn skal ha godkjent transportløyve og det kan du få sjekket på Transportloyve.no hos samferdelsesdepartemangets systemer. Lokale flyttebyråer har ofte biler under 3,5 tonn (KL.B) og finnes ikke I samme registeret. Men du kan også “google” litt for mer informasjon om disse eller få anbefalinger fra venner og familie.

Hvordan kan jeg unngå å bli lurt av flyttebyrået?

I følge Forbrukerådet er det mange klager på flyttebyråer. For å unngå dette kan du invitere flyttebyrået på en befaring for å bli nærmere bekjent, filme ditt flyttelass både før og etter pakking. Lag ei innholdsliste over alle tinger. Sjekk de punktene ovenfor på internett og hør med bekjente om tidligere erfaringer. Det viktigste er å ha en kontrakt som signeres både før og etter levering av flyttelasset av begge parter, (last ned flyttekontrakt)

Hvor kan jeg finne et godkjent flyttebyrå?

Ethvert flyttebyrå er registrert og listet hos Flytteguiden sin flyttebyråkatalog www.flyttebyrånorge.no Er de ikke godkjent av Flytteguiden har vi opplyst om de er medlem eller godkjent i et annet nettverk i og utenfor Norge.

Hvordan kan jeg sjekke et flyttebyrå sitt organisasjonsnummer?

Du kan se all informasjon om nummeret hos Brønnøysundregisteret og du bør se om nummeret inneholder bokstavene “NO” før tallet og bokstavene “MVA” etter nummeret. “NO” betyr at det er et norskregistrert firma. “MVA” betyr at de er merverdiavgiftsregistrert og skal betale moms. I registeret ser du også om de er registrert hos arbeidsregisteret / A-registeret som betyr at de har ansatte.

Hvor mange flyttetilbud bør jeg innhente?

Vi anbefaler at du innhenter tilbud om hva det koster å flytte fra 3-4 forskjellige flyttebyråer. Dette burde gi deg en viss ide om prisene.

Hva koster en flytting?

I snitt vil et langdistansflytting koste mellom 3,4 til 6,1 kroner per kilo. Dette er omtrent 800,- per kubikkmeter til 1016,- kroner per kubikkmeter. Dette er priser som har blitt samlet og beregnet en gjennomsnittspris fra 1472 flyttinger imellom 2018 og 2020. Disse opplysninger er ikke inkludert andre tjenester som f. eks pakking.

Hvilken tid er det dyrest å flytte på?

Flyttesessongen er som oftes på sommertid. Planlegger du å flytte imellom Mai og September måned, vær forberedt på at prisene kan bli litt høyere, men ikke hos alle flyttebedrifter. Må du allikevel flytte i løpet av sommeren, prøv å planlegge at du flytter I midten av en av månedene. Flyttebyråer kan ofte ha fullt opp i forbindelse med helger slutten og begynnelsen av hver måned. På vintertid er det ofte billigere og samtidlig bestilling av eksakt dato og tid lettere midt i en uken.

Gir flyttebyråer tilbud / rabatt?

Ja! Mange flyttebyråer tilbyr rabatt til studenter, statlige ansatte eller ved en returlast. Tips: Du kan også få tilbud på kjøp av flytteesker og pakkematerialer hos et flyttebyrå hvis du skal flytte med dem.

Hvorfor få et flyttetilbud fra Flytteguiden?

Med mange flyttebyråer å velge imellom, vet vi at det kan bli en vanskelig avgjørelse. Heldigvis, med Flytteguiden er det enkelt å finne og bestille det flyttebyrået som passer best for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut priskalkulatoren eller flyttebilkalkulatoren så vil du motta tilbud fra profesjonelle flyttebyråer. Lykke til med flyttingen!

https://flytteguiden.no/flyttebyraer/