Flyttebyrå og coronavirus (Covid -19) - Oppdatert info - Flytteguiden.no
Spørsmål rundt flyttebyrå og koronavirus? Les mer

Compare Listings

Hos Flytteguiden er vi opptatt av å sikre at du har all informasjonen du trenger for en jevn og stressfri flytteopplevelse. Og med sosial distanse på grunn av COVID-19 fremdeles eksisterer, vet vi at du har mange spørsmål om hvordan flytting fungerer akkurat nå – og om du i det hele tatt kan flytte. Så for å hjelpe deg har vi svart på noen av de mest stilte spørsmålene dine om flytting og COVID-19.

covid-191. Hva er COVID-19?

Ifølge Verdens helseorganisasjon er, (WHO) “COVID-19 den smittsomme sykdommen forårsaket av det sist oppdagede koronaviruset. Dette nye viruset og sykdommen var ukjent før utbruddet begynte i Wuhan, Kina, i desember 2019.” COVID-19 er ikke det første koronaviruset, men snarere en ny stamme i en eksisterende gruppe koronavirus som kan sirkulere mellom både dyr og mennesker. Det er svært smittsomt og sprer seg fra person til person gjennom dråper fra nesen eller munnen, og det er grunnen til at sosiale distansetiltak er så viktige. 

2. Er det å flytte en essensiell tjeneste?

Ja. Både eiendommer og skipsfartstjenester forblir essensielle under COVID-19-krisen i henhold til Folkehelseinstituttet. For mange mennesker er en flyttedato ikke fleksibel. Hvis du har en leieavslutning, eller hvis du tidligere solgte eller kjøpte et hjem med en kommende avslutningsdato, er det viktig at du har tilgang til de kritiske tjenestene som kan tillate deg å flytte. Mens byer og fylker over hele landet har beordret midlertidig nedleggelse av “ikke-essensielle” virksomheter, anses flytting generelt som essensielt og flyttebyråer opererer for tiden i hele Norge.

3. Hva er sosial distansering?

Sosial distansering, også referert til som “fysisk distanse”, er et av de beste forsvarene vi har mot spredningen av COVID-19. Folkehelseinstituttet definerer riktige sosiale distansetiltak som krever at du: Hold deg minst en meter unna andre mennesker, bortsett fra de du bor sammen med, ikke samles i grupper, unngå massesamlinger og overfylte områder. Begrensning av nærkontakt med personer utenfor din nærmeste familie, reduserer risikoen for å komme i kontakt med COVID-19 smitte. Disse tiltakene er spesielt viktige i lys av det faktum at mange bærere av COVID-19 er asymptomatiske, noe som betyr at de bærer – og er potensielt sprer – de har viruset uten at de er bevisst om det.

4. Bør jeg flytte nå?

Noen ganger er flytting uunngåelig. Imidlertid, hvis du har noen fleksibilitet rundt din flyttedato, er det bedre med å vente med å flytte til sosiale tiltakene er opphevet. Hvis du ikke har fleksibilitet, er det nest beste du kan gjøre å samarbeide tett med flyttebyrået ditt for å høre hva de gjør – og hva du bør gjøre – for å sikre deg med flyttingen best mulig. Helse og sikkerhet er alltid en topp prioritet. Hvis du er i en høyrisikogruppe, inkludert de med eksisterende tilstander som diabetes og astma eller de som er over 60 år, kan du vurdere å utsette flyttingen din hvis du kan eller finne et alternativt middel til å flytte, for eksempel å bruke eget kjøretøy eller leie en lastebil.

5. Må noen komme på befaring for å gi et prisoverslag?

Nei. Flyttebedrifter tilbyr nå virtuelle undersøkelser i stedet for hjemmeundersøkelser for å gi deg et prisoverslag for flyttingen din. Test vår priskalkulator.

6. Jeg har bestilt flytting, skjer det fortsatt?

Hvis du har planlagt og bestilt flytting, kan du anta at det fremdeles skjer med mindre du ikke har hørt noe annet fra flyttebyrået ditt. Når det er sagt, er det fortsatt en god idé å ringe og bekrefte. Ta kontakt med flyttebyrået ditt så snart som mulig for å bekrefte statusen for flyttingen din og finne ut hvilke forholdsregler de vil ta. Hva hvis flyttebyrået kansellerer, men du må fortsatt flytte på en angitt dato? Ta kontakt med andre flyttefirmaer for å sjekke tilgjengeligheten, eller leie en lastebil og utføre ditt flytteoppdrag på egenhånd.

7. Kan jeg avbestille eller utsette flytteoppdraget?

Ja. Hvis du har tatt beslutningen om å kansellere eller utsette flyttingen, bør du ikke ha noen problemer med å gjøre det. De fleste flyttekontrakter er uforpliktende, noe som betyr at du kan avbryte uten økonomiske konsekvenser inntil en bestemt tidsperiode før flyttedatoen. Hvis du har betalt et forskudd, må du se på kontrakten din for å se om du kan forvente at den vil bli returnert til deg eller ikke. Merk at selv om forskuddet ditt ikke kunne refunderes, er det en sjanse for at flyttebyrået ditt vil returnere det til deg uansett på grunn av de spesielle forholdene rundt COVID-19. For å være sikker, anbefaler vi at du gjennomgår den signerte avtalen din da den gjelder avbestillinger og snakk direkte med ditt flyttebyrå angående avbestillinger.

8. Jeg føler meg ikke bra, hva skal jeg gjøre?

Det første du bør gjøre med tanke på flyttingen din er å varsle flytteselskapet ditt. Det er avgjørende at flyttebyrået som skal flytte, vet om den potensielle risikoen for deres arbeidere, slik at de kan justere sanitiserings- og sosiale distansetiltakene de allerede har satt i kraft. Din helse og sikkerhet så vel som helse og sikkerhet for dine arbeidere / flyttekonsulenter er en topp prioritet. I tillegg til å gi dem beskjed om du mistenker sykdom blant deg selv eller et familiemedlem (eller har en diagnose), må du også gi beskjed om du isolerer deg på grunn av eksponering, siden de samme risikoreduserende tiltak bør taes. Bruk en maske og hansker mens du pakker, og desinfiser eventuelle gjenstander som flyttearbeiderne dine skal håndtere direkte (du kan bruke standard antibakterielle våtservietter eller spray, eller lage en hjemmelaget blekemiddelløsning). Forsøk å få all pakking utført minst 24 timer før flyttebyrået ankommer, og lagre flytteesker i et lukket rom.

9. Hvilke forholdsregler tar flyttebyråene?

Flyttebedrifter gjør mye for å beskytte sine arbeidere og deres kunder under COVID-19. Noen av forholdsreglene som blir tatt inkluderer: Se over medarbeidere nøye og fjern noen fra jobben som kan være syk, bruk masker og hansker, fyll opp lastebiler med hånddesinfeksjon, øke saneringsmetoder gjennom hele flytteprosessen, for eksempel hyppigere rengjøring av lastebiler og kontorer. Disse forholdsreglene er til for å redusere risikoen for å komme i kontakt med viruset. Diskuter alle forholdsregler med flyttebyrået ditt før flyttedatoen, inkludert hva du har noe å tilføye.

10. Hvilke grep bør man ta for å redusere risikoen?

I denne spesielle tiden er det fornuftig å gjøre litt ekstra når det gjelder å beskytte deg og dine kjære trygge. Det er fire ting du kan gjøre akkurat nå for sikker flytting under COVID-19: 1. Utsett flyttingen 2. Gjør en estimat med priskalkulatoren vår istedet for en befaring 3. Gå ut av hjemmet mens flyttebyrået laster / losser flyttebilen. 4. Forsikre deg om at flyttarbeiderne dine følger alle sikkerhetsforholdsregler, inkludert å bruke masker og hansker og rengjøre regelmessig. Det er viktig at alle tar de nødvendige skritt for å forhindre spredning av COVID-19 og beskytte lokalsamfunnene deres.